SV.30M1

Nederland


 

 

Mogen wij ons even voorstellen

SV. .30 M1 NEDERLAND

Voor kenners onder u herkenbaar, voor   anderen wellicht onduidelijk.
D
aarom willen wij wat meer vertellen
.

Algemene informatie

Wie is die club?  
SV. .30 M1 Nederland staat voor de landelijke schietsportvereniging van ongeveer 400 leden/donateurs, die een voorliefde hebben voor de Carabine. 30 M1. Soms Winchester-of Junglekarabijn genoemd, afgeleid van de naam van de fabrikant of het gegeven dat  het wapen bijzonder geschikt was voor gebruik in beperkte ruimte. De vereniging werd officieel opgericht in 1987 maar is al actief sedert 1985 en houdt zich sindsdien bezig met het promoten van de .30 M1 US Carabine.  
En uiteraard willen deze leden ook wel eens schieten met deze karabijn. De SV. . 30 M1 stelt zich dan ook ten doel de leden de gelegenheid te bieden op een betaalbare wijze hun schietsport te beoefenen.

 Wie zijn de leden?  
Het zijn mannen en vrouwen die echter één  ding gemeen hebben; hun voorliefde voor deze karabijn. Voor de een is het nostalgie, voortkomend uit militaire dienst of andere overheidsdienst. Anderen zijn gewoon gecharmeerd door de eenvoud van het wapen. Want eigenlijk behoord het schieten met dit wapen de meest eerlijke discipline in de schietsport. Geen toeters en bellen toegestaan, gewoon puur. Veel leden zijn tevens lid van een andere schietvereniging en kiezen daarnaast ook nog voor het lidmaatschap van de SV. .30M1 om genoemde redenen.

Wapen.  
Bij deelname aan door de vereniging georganiseerde wedstrijden moet dit “historisch” wapen in originele staat zijn. Er mag slechts gebruik gemaakt worden van het zogenaamde G.I.-model (1942-1945). Commerciële en gemoderniseerde versies zijn niet toegestaan.

Hoe wil de SV. .30M1 Nederland zijn doel bereiken?  
Door het organiseren van landelijke of internationale wedstrijden of het stimuleren van verenigingen in regio’s tot het uitschrijven van regionale wedstrijden.  En belangrijk is het   laag houden van contributie en inschrijfgelden. Met recht kan gesteld worden dat de SV. .30M1 de laagste contributie kent van alle schietsportverenigingen in het land, en is dan ook sinds de oprichting in 1987 nog nóóit verhoogd.  

Ook voor vragen over de karabijnen en munitie, zowel op technisch, aankoop en herlaadgebied,  kunt u als lid terecht bij de SV. .30 M1.

Clubblad.  
Over alle activiteiten welke de vereniging organiseert worden de leden en geïnteresseerden geïnformeerd middels een clubblad dat 4 maal per jaar verschijnt. Hierin vindt men wedstrijdaankondigingen, uitslagen, wetenswaardigheden en artikelen betreffende de .30 M1 karabijn.  
Ook wordt het belangrijkste nieuws aangekondigd via deze site.

Kosten lidmaatschap?  
Voor het  geringe contributiebedrag van € 25,00 kan men lid zijn van de vereniging. 

Meer weten of interesse, klik hier.