SV.30M1

Nederland


 

 

Mogen wij ons even voorstellen

SV. .30 M1 NEDERLAND

Voor de kenners onder u een vaste waarde, voor anderen wellicht iets minder bekend.
Daarom willen wij wat meer vertellen.

 

Algemene informatie

Wie is die club?  
De s.v. .30 M1 Nederland staat voor de landelijke schietsportvereniging van meerdere honderd leden/donateurs, die een voorliefde hebben voor de .30 M1 U.S. karabijn. Soms Winchester-karabijn genoemd, afgeleid van de naam van de ontwerper-firma van het model en een van de latere producenten. 

De vereniging werd officieel opgericht in 1987 maar is al actief sedert 1985 en houdt zich sindsdien bezig met het promoten van de .30 M1 US karabijn.  
Uiteraard willen de bezitters en/of geïnteresseerden van dit wapen ook (wedstrijd)schieten met de karabijn. De s.v. . 30 M1 stelt zich dan ook ten doel de leden de gelegenheid te bieden op een betaalbare wijze hun schietsport te kunnen beoefenen.

Wie zijn de leden?  
Het zijn mannen en vrouwen die echter één  ding gemeen hebben, hun voorliefde voor deze karabijn. Voor de een is het nostalgie, voortkomend uit militaire dienst of andere overheidsdienst, anderen zijn gewoon gecharmeerd door de eenvoud zowel als effectiviteit van het wapen of de liefde voor dit ‘historisch’ wapen. De wedstrijden met dit wapen behoren tot de meest eerlijke disciplines in de schietsport. Geen toeters en bellen, gewoon puur.

Veel leden zijn tevens lid van een andere schietvereniging en kiezen daarnaast ook nog voor het lidmaatschap van de SV. .30M1 om de hier genoemde redenen.

Wapen.  
Bij deelname aan door de vereniging georganiseerde wedstrijden moet dit ‘historisch’ wapen in originele staat zijn. Er mag slechts gebruik gemaakt worden van het zogenaamde G.I.-model (1942-1945). Commerciële en gemoderniseerde versies zijn niet toegelaten bij wedstrijden. (zie hiervoor het Schiet – en Wedstrijdreglement)

Hoe wil de SV. .30M1 Nederland zijn doel bereiken?  
Door het zelf organiseren van landelijke en internationale wedstrijden en het stimuleren van verenigingen in regio’s tot het uitschrijven van regionale (open)wedstrijden. Het jaarlijks organiseren van o.a. Nederlandse kampioenschappen op verschillende afstanden en onderdelen is hier een onderdeel van.                                                                                                       De door onze vereniging georganiseerde wedstrijden (ondersteund door ons Schiet- en Wedstrijdreglement) zijn door de K.N.S.A erkend als officiële discipline !

Een belangrijk aspect hierbij is het laag houden van contributie en inschrijfgelden. Met recht kan gesteld worden dat de SV. .30M1 de laagste contributie kent van alle schietsportverenigingen in het land.
Ook voor vragen over de karabijn en munitie, zowel op o.a. historisch en technisch gebied kunt u als lid terecht bij de SV. .30 M1.

Clubblad.  
Over alle activiteiten welke de vereniging organiseert worden de leden en geïnteresseerden geïnformeerd middels een clubblad dat enkele malen per jaar verschijnt. Hierin vindt men wedstrijdaankondigingen, uitslagen, wetenswaardigheden en artikelen betreffende de .30 M1 karabijn.  
Tevens wordt het belangrijkste nieuws aangekondigd via deze site.

Kosten lidmaatschap?  
Voor het  geringe contributiebedrag van € 25,00 kan men lid zijn van de vereniging. 

Meer weten of interesse, klik hier.