RUBRIEK KOOP EN VERKOOP. (ALLEEN VOOR LEDEN SV.30M1)


 

Een unieke karabijn is te koop !!!

 

Hoewel heel sporadisch, ze zijn er dus toch nog.!! 

Karabijnen in een 100% originele toestand. In een staat zoals ze de fabriek in 1942/43 verlaten hebben (en zoals ze hier in Europa in 1944 op het oorlogstoneel verschenen) zonder de aanpassingen/wijzigingen van de jaren daarna.Uiteraard zullen enkele verwoede verzamelaars zo’n exemplaar in bezit hebben, maar zij zullen deze karabijnen natuurlijk niet vaak of slechts heel sporadisch van de hand doen. Daarom ziet men karabijnen in deze staat ook nauwelijks op de verkoop-markt!

 Natuurlijk kan men dit soort verzamelobjecten ook ‘normaal’ als sportwapen gebruiken, maar ze verdienen daarnaast toch een wat beschermend gebruik. Iets wat waardevol is, behandelt men ook navenant. En waardevol zijn ze ! …….. en dat zal alleen maar toenemen.Een van die unieke verzamelstukken wordt nu aangeboden.

 Het betreft een Inland uit 1942, (10-42 datum op loopuiteinde) met corresponderend wapennummer: 54.XXXDus een erg vroeg exemplaar uit het begin van de productie !!! Compleet voorzien met de originele riem (eerste kaki-kleur C-tip model) en 1e model magazijntasje uit 1942, van fabrikant Boyle. 

Het wapen is nooit teruggegaan naar het depot na de oorlog en daardoor dus niet voorzien van de latere modificaties en eventuele ‘rebuild marks’.Alle stempels vanuit de fabriek zijn aanwezig en correct. 

Het betreft hier een ‘achtergebleven’ origineel exemplaar van Inland dat van een verzamelaar in België is overgenomen. Het wapen staat al sinds jaar en dag goed verzorgd in de kluis en wordt niet gebruikt voor de schietsport. Dit wapen verdient het om bewaard te blijven !

 Voor de wapenverzamelaar/liefhebber:
Het wapen hoeft niet weg, maar kan tegen een redelijk bod verkassen naar een verzameling. 

 Wapen kan gezien worden in Zuid Limburg.

Contact: roymeijers@hotmail.com

          


Te koop

Van particulier : In perfecte staat verkerende Winchester karabijn M1.
2 magazijnen, extra voorhoud en kolf.

Vraagprijs  300 euro.

Info: tel 0321 319169 

Terug